Plenerowy event z posiłkiem? Konieczne są namioty cateringowe
19 grudnia 2019
Namiot cateringowy to niezbędny element wielu eventów odbywających się na świeżym powietrzu. Jak zbudowane są nowoczesne namioty cateringowe i dlaczego warto z nich korzystać?
Namioty cateringowe – na urodziny i konferencje
Namiot cateringowy jest często używany przez firmy organizujące wszelkiego rodzaju eventy w plenerze – złote gody, bankiety, imprezy urodzinowe, a także konferencje. Konstrukcje tego typu sprawdzają się świetnie zawsze wówczas, gdy na wydarzeniu pojawiają się posiłki, np. napoje, przystawki czy zimny bufet. Namioty cateringowe pozwalają na zachowanie przez długi czas świeżości serwowanych dań oraz ochraniają je przed przegrzaniem na słońcu i oddziaływaniem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. W sprzedaży dostępne są namioty cateringowe o szerokości od 3 do 8 metrów oraz długości od 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać między konstrukcjami o różnej kolorystyce i kształcie. Namioty cateringowe można również łączyć ze sobą lub personalizować, komponując konstrukcje dostosowane do indywidualnych potrzeb.
Namiot cateringowy na każde warunki pogodowe
Imprezy i wesela na świeżym powietrzu są coraz popularniejsze, nie dziwi więc to, iż rośnie liczba osób, które szukują obszernych i trwałych namiotów cateringowych wytworzonych z wytrzymałych tworzyw. Namiot cateringowy ochrania gości przed złą pogodą – przed intensywnym promieniowaniem słonecznym, opadami czy wiatrem. Obecne w sprzedaży namioty cateringowe cechują się mocną budową i wytrzymują nawet intensywne podmuchy wiatru. Współczesne namioty tego rodzaju zostały też zaopatrzone w systemy poprawiające cyrkulację powietrza wewnątrz namiotu, co zapobiega nadmiernemu skraplaniu się wody i poprawia komfort gości. Kolejnym udogodnieniem jest także system skupiający ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo ważne chłodniejsze dni.